Kerk wordt gezondheidscentrum

In januari 2018 zijn de eerste zorgverleners naar de voormalige Theresiakerk verhuisd, die in een jaar tijd tot een prachtig gezondheidscentrum is verbouwd.

Toen het jaren geleden duidelijk werd dat het gebouw zijn functie zou verliezen heeft het parochiebestuur een passende bestemming voor het gebouw gezocht zonder dat de kerk gesloopt zou moeten worden. De plannen tot ontwikkeling als gezondheidscentrum hebben uiteindelijk in 2015 tot de verkoop geleid. Na alle bouwwerkzaamheden is er een bijzonder multifunctioneel centrum ontstaan, waar ontmoeten en verbinden centraal staan.

 

De bezoeker komt vanuit de centrale hal het schip van de voormalige kerk in wat nu een overdekt binnenplein is. Hierin bevinden zich de praktijkruimten van de verschillende disciplines die als dozen aan de zijbeuken gebouwd zijn. Via trap of lift kunnen de verdiepingen bereikt worden. De authentieke elementen als de glas in lood ramen en de gewelven vloeien naadloos samen met de moderne en sobere vormgeving.

 

Het gezondheidscentrum mag zich vanaf de start verheugen in een ruime belangstelling van allerlei verschillende zorgverleners. Naast een huisartsenpraktijk, apotheek en fysiotherapiepraktijk heeft inmiddels een breed scala van therapeuten, thuiszorgorganisaties en andere zorg en welzijn gerelateerde aanbieders een mooie vestiging gevonden om in en samen te werken.